Sunday, January 25, 2009

PALESTIN OH PALESTIN...

Naik meluat pun ada bila Palestin kena bom dengan israel laknatullah, mana tak meluat, punya banyak negara islam bangsa arab di keliling palestin, satu negara pun takder telor nak serang balas israel yang wilayah nya hanya sekangkang kera. Hanya pertubuhan-pertubuhan jihad di labenon dan di palestin sahaja yang mampu menyerang balas dengan roket-roket yang tak seberapa canggih. Kat mana orang islam yang sibuk-sibuk simpati keatas israel? Cukup ker simpati dengan hanya menghulur duit tanda simpati didada akhbar saban hari yang tujuan utamanya hanya publisiti dan juga untuk pelepasan cukai semata.
Macam mana nak tolong kalau orang islam palestin sesama sendiri bergaduh terutama hamas dan fatah. Patut dalam situasi sekarang semua orang islam bersatu, bukan bersekutu dengan kafir laknatullah. patutla sebahagian besar nabi dan rasul diturunkan khas untuk orang arab dan sebahagiannya pula khas utuk arab yahudi. sebab apa? sebab kedegilan sejak dulu lagi, sikap ego dan juga tamak menguasai diri kufur-kufur ini. wallahualam.

Saturday, January 3, 2009

Selamat datang Buku dan Cikgu 2009

Hari pertama masuk belajar secara rasmi seminar pertama penuh drama Master of Science in Information Management. Gila babi jugak la mata bila tengok assignment yang ntah apa-apa aku tak paham. Rasa menyesal pun ada tapi tak guna kerana aku bukan pengecut pun nak harungi semua nih, sesuai dengan gelaran mr.cool yang diberi zaman yakuza dulu, aku tetap harungi dengan tabah dan cool. Master aku ambil ni jenis by coursework, so memang la banyak kerja yang kena nak buat. Disiplin mesti ada walaupun i'm very poor about dicipline.Tak macam study by research yang very independent but still tought. Balik dari seminar petang tadi, badan dah mula goyang, pening jangan cakap la...panadol memang sentiasa dalam bag untuk ditelan. Baru aku rasa camana perit nya nak memulakan perjalanan seorang pelajar bertaraf MASTER ni.
Aku dah mula rasa perit camana aku nak handle kerja azali aku kat hospital tu yang sentiasa outstation ke felda-felda chikukunya, camana pulak aku nak handle kerja-kerja kursus aku tu and bila pulak aku nak lepak depan pc mengadap i-class aku tetiap hari.pening-pening tapi itulah warna-warni kehidupan yang bakal aku tempoh bermula 2009 ini.
-nazeri-

Thursday, January 1, 2009

Selamat Menyambut Tahun Baru 2009

Tahun baru telah membuka tirai, cabaran telahpun mengintai, jiwa telahpun bersedia melawan arus cabaran yang semakin mengilai. Adakah berjaya seperti tahun- tahun yang lepas atau lebih berjaya? kita tunggu dan lihat kerana dimana ada kemahuan disitu ada jalan. SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009.

-Nazeri & keluarga-